Akcija čišćenja lišća

Subota 2. 11. u 10 sati i 30 minuta grupa osnovaca, odlikaša, učenika svih pet osnovnih škola sa područja Općine Vogošća provela je akciju čišćenja lišća na Trgu branilaca ispred upravne zgrade JU KSC.

Fondacija Bijeli ljiljan u okviru projekta stipendiranja odlikaša iz osnovnih škola u Vogošći, u planu ima svakog mjeseca sa svojih petnaest stipendista, a svi su učenici šestih razreda, provesti po jednu društveno-kulturnu aktivnost. Za ovaj put riječ je o akciji čišćenja lišća.

U dogovoru sa preduzećem Park i cijenjenim direktorom gosp. Nihadom Kerla, obezbjeđena je tehnika, tojest otpuhivač lišća, pa je i pored toga što je neradni dan ipak ova akcija mladih i poletnih učenika da u granicama svojih mogućnosti daju učešća u ljepšoj i čišćoj Vogošći, bila podržana od strane vrijednih uposlenika Parka.

Djeca su uživala u ovoj aktivnosti, jer lišće je ipak sačuvalo svoju magiju pa je ovo osim što je bila i ozbiljna akcija – jer treba priznati da su djeca stvarno bila vrijedna i nakupila su dosta lišća – ipak na licima djece sve vrijeme sijali su sjajni osmjesi. Djeca zaslužuju svaku pohvalu jer su odvojila od svoga vremena, došla su u centar Vogošće i dala doprinos svome voljenom gradu.